Vi använder cookies

Genom att använda www.branchinfo-kott.se accepterar du, att vi använder cookies. Det gör vi för att förbättra användarvänligheten och för webbstatistiken.

2013

November

Från april 2015 införs obligatorisk ursprungsmärkning på allt griskött i EU. Slakterierna i Danmark slaktar bara grisar med ursprung i Danmark och har redan ett exakt system, som kan spåra köttet tillbaka till slakterierna och sedan helt ut till grisproducenterna.
Gristransporter i Danmark har den lägsta mortaliteten i hela världen. Det är resultatet av en målinriktad insats för djurvälfärd bland slaktgrisar.
6 av 10 danskar äter fläskstek julafton? Det är en av danskarnas favoriträtter i julen. Lär dig här hur du lagar den klassiska danska julfläsksteken.
En uppgörelse över antibiotikaförbrukningen till djurhållning i 25 europeiska länder visar, att Danmark har den lägsta förbrukningen bland länder med en stor grisproduktion.

September

Kvalitetssäkringshandboken från Landbrug & Fødevarer har sedan flera år givit en fullständig överblick över och inblick i produktionen av griskött i Danmark. Handboken föreligger nu i en ny och uppdaterad utgåva med de nyaste siffrorna och informationerna om den danska grisbranschen.
Hög köttkvalitet är grundläggande för att du kan skapa den helt stora välsmaken, när du lagar till griskött. Griskött producerat i Danmark är garant för en likartad hög kvalitet, som säkrar både mört, saftigt och välsmakande griskött.

Juni

Detaljerad registrering säkrar griskött kan spåras hela vägen tillbaka till producenterna. Det ger hög livsmedelssäkerhet och möjlighet att reagera snabbt och exakt på eventuella problem.
Griskött är lika magert som kyckling och nötkött
I Danmark får en lantbrukare mindre betalt för sina grisar, om han inte håller nere salmonellanivån. Det säkrar en snabb och effektiv insats mot salmonella.

Mars

Nya EU-krav på djuromsorg stärker konkurrensförmågan hos grisproducenterna i Danmark. De står redan nu färdiga med grisar producerade enligt de nya bestämmelserna.
Kött anklagas ofta för att vara dåligt för miljön, men man kan mycket väl vara miljöansvarig konsument utan att slopa köttet. Genom att undvika matspill och handla lokalt kan man spara betydligt mera CO2.