Nordic Cookery

Vad är speciellt med danskarnas matkultur? Och hur har Danmark blivit ett land med högkvalitetslivsmedel? Det är några av de områden den svenska stjärnkocken Tareq Taylor har bestämt sig för att undersöka till glädje för tittare i hela världen.

Att Norden har mycket att bjuda på är det ingen som betvivlar, när de har sett de fyra nya BBC-programmen ”Nordic Cookery”. På vägen genom Danmark berättas historien om ett land, som trots sin lilla storlek har skapat fyrtorn på den gastronomiska arenan. 

Tareq Taylor ser på Danmark som ett nordiskt ”köksmirakel” och presenterar bland annat det danska grisköttet. Den svenska kocken åker runt i landet på en kulinarisk resa och visar vilka läckerheter man kan trolla fram av de danska råvarorna.

Landbrug & Fødevarers promotionchef Lizzie Andersen gläder sig åt programmen. ”Nordic Cookery är ett enastående showroom för de danska livsmedlen. Med en stark medspelare som BBC i ryggen, kan vi få en kontaktyta både till närmarknaderna och också högväxtmarknaderna i Kina och Sydöstasien”, säger Lizzie Andersen.

Nordic Cookery är producerat av BBC Lifestyle och visas bland annat i Danmark, Sverige, Norge, Tyskland, Storbritannien, Kina och Sydöstasien från mitten av 2014. I Sverige visas programmen på BBC Lifestyle och i höst också på TV4.

Se trailern här