Vi använder cookies

Genom att använda www.branchinfo-kott.se accepterar du, att vi använder cookies. Det gör vi för att förbättra användarvänligheten och för webbstatistiken.

Juni

Rädslan för MRSA har blossat upp efter den senaste tidens publicitet i medierna. Inget tyder dock på, att MRSA smittar genom kött. Du får en överblick över fakta här.
Livsmedelsministern kommer nu med en hjälpande hand för målsättningen om flera lösgående suggor i grisningsstallen i Danmark.
Femte handlingsplanen mot salmonella har just trätt i kraft. Det är en ytterligare upptrappning i kampen mot salmonella, som de danska myndigheterna, näringen och universiteten tillsammans står bakom.
Här finner du aktuella siffror och informationer om grisköttsproduktionen.
I det här nyhetsbrevet fortsätter vi berättelsen om grisköttet från jord till bord. Vi besöker nu de danska slakterierna, där Lena Bjertrup, Quality Manager på Danish Crown, berättar om spårbarheten på grisens väg genom slakterierna. Det ger konsumenten garanti för hög livsmedelssäkerhet.

Anmäl dig då till vårt seminarium för svensk detaljhandel och foodservice: Gris- och nötköttsproduktionen i Danmark – en inblick i djuromsorg, livsmedelssäkerhet, spårbarhet och köttrender. Seminariet äger rum den 6-8 oktober 2014.
Med bred anslutning underskrev minister, bransch, detaljhandel, djurskyddsorganisationer och konsumenter i Danmark i marts en ny deklaration om bättre djuromsorg för grisar.