Vi använder cookies

Genom att använda www.branchinfo-kott.se accepterar du, att vi använder cookies. Det gör vi för att förbättra användarvänligheten och för webbstatistiken.

November

Två nya projekt ska minimera antibiotikaanvändningen. Det betyder en separat grisproduktion som är helt fri från antibiotika samt ett brett mål för hela branschen om att halvera användningen av tetracyclin.
I följetongen om spårbarhet har vi denna gång varit och handlat med konsumenterna. Här förklarar Mia Bang varför det danska grisköttets spårbarhet medverkar till att göra henne trygg som konsument.
Danska grisproducenter investerar mellan 10 och 15 miljoner kronor i en ny och toppmodern tvätthall som ska förhindra smittsamma sjukdomar från att spridas i danska stallar.
Seminarium ger svensk detaljhandel och foodservice inblick i dansk gris- och nötköttsproduktion. Här fick deltagarna uppleva en svanskupering på nära håll.
Danska slakterier ser en stor potential i ett nytt köttforskningscenter från Danish Meat Research Institute. Centret kan ge lösningar på konkreta utmaningar, menar grisslakterierna.
Ännu ett rekordår med över 2 200 deltagare understryker den danska grisbranschens vilja och lust till kunskapsdelning. Alla aktuella ämnen debatteras - även de känsliga.
MRSA har fått mycket uppmärksamhet i media de senaste månaderna. Veterinär Jan Dahl ger här information om MRSA och skiljer fakta från myter.
Köpenhamn har just vunnit ett internationellt pris för att vara världens bästa kulinariska resmål bland mindre storstäder. 15 Michelin-restauranger har fångat världens intresse.
Här finner du aktuella siffror och informationer om grisköttsproduktionen.
Det finns inga enkla eller snabba lösningar när danska grisproducenter, enligt tillkännagivandet från toppmötet om djurvälfärd, ska kupera färre grissvansar.