Vi använder cookies

Genom att använda www.branchinfo-kott.se accepterar du, att vi använder cookies. Det gör vi för att förbättra användarvänligheten och för webbstatistiken.

Köpenhamn är världens kulinariska huvudstad

Köpenhamn har just vunnit ett internationellt pris för att vara världens bästa kulinariska resmål bland mindre storstäder. 15 Michelin-restauranger har fångat världens intresse.

27. november 2014

Gastronomin ligger i topp i Köpenhamn där framför allt den nordiska vågen med lokala råvaror har fått världens kulinariska experter att rikta ögonen mot Danmark. Nu har det amerikanska mat- och livsstilsmagasinet Saveur Magazine korat Köpenhamn till världens bästa kulinariska resmål bland mindre storstäder. Det skriver Metroxpress.

”Hur kan man inte hänföras av Köpenhamn? Med inte mindre än 15 Michelin-restauranger har den tidigare fiskebyn på Själlands östkust genomgått en förändring till något av en kulinarisk modernitet. Det är en storstad – och en ganska vacker sådan – där man kan hitta oförglömliga versioner av internationella rätter från franskt till asiatiskt och danska klassiker som smörrebröd. Och så är det så klart Noma”, lyder uttalandet från domarpanelen enligt Metroxpress.