Vi använder cookies

Genom att använda www.branchinfo-kott.se accepterar du, att vi använder cookies. Det gör vi för att förbättra användarvänligheten och för webbstatistiken.

Populärt BBC-program om nordisk mat återkommer

Den nya säsongen av matprogrammet Nordic Cookery visas på BBC Lifestyle just nu. Följ med stjärnkocken Tareq Taylor på en gastronomisk resa i Skandinavien. Kommer han till din del av landet?

30. april 2015

Från början av april har du kunnat följa en helt ny säsong av det populära matprogrammet Nordic Cookery på BBC Lifestyle, där stjärnkocken Tareq Taylor sätter fokus på nordisk gastronomi och lokala råvaror i de skandinaviska länderna.

Fyn
Under den här säsongen besöker den världsberömda kocken först äventyrsön Fyn - mitt i Danmark. Fyn är känt som H.C. Andersens födelseö och inte minst för sin feta jord som är grunden till öns fantastiska råvaror. Följ med när Tareq Taylor lagar mat med välsmakande specialiteter från lokala producenter och gårdsbutiker från Danmarks äventyrsö.

Nordjylland
Senare reser stjärnkocken till natursköna Nordjylland där han skapar nya varianter av nordjyska delikatesser. Landsdelens unika natur och jordens och havets rikedom står självklart i centrum.

Nordsjälland
”Köpenhamns gröna trädgård”, så kan man kalla det fantastiska område som ligger norr om Köpenhamn. I det här avsnittet besöker Tareq Taylor Nordsjälland som bjuder på både kulturella upplevelser och utflykter längs den danska rivieran - Gilleleje, Tidsvildeleje och Hornbæk. Njutning och smakupplevelser från läckra råvaror är som alltid i fokus.

Söhöjlandet
Söhöjlandet i Danmarks västra del bjuder på enastående skogar och inbjudande sjöar. Här åker Tareq Taylor också förbi en rad charmiga orter och låter traditionerna möta kreativiteten i spännande kulinariska upplevelser.

Den nya säsongen av Nordic Cookery började sändas på BBC Lifestyle den 1 april 2015 och fortsätter under våren. Längre fram kommer programmet även att visas på svensk TV.

Se en förhandsvisning av avsnitten från Danmark här:

Fyn (sändes på BBC Lifestyle 8 och 9 april 2015)

Nordjylland (sändes på BBC Lifestyle 22 och 23 april 2015)

Nordsjälland (sändes på BBC Lifestyle 6 och 7 maj 2015)

Söhöjlandet (sändes 20 och 21 maj 2015)

Läs mer om första säsongen av programmet här