Vi använder cookies

Genom att använda www.branchinfo-kott.se accepterar du, att vi använder cookies. Det gör vi för att förbättra användarvänligheten och för webbstatistiken.

December

Få en inblick i vardagen hos en dansk kalvproducent och hör vad som driver honom i hans dagliga arbete med tjurkalvar och kvalitetskött.
Den populära Benchmark-publikationen återlanseras nu som en databas på nätet där man enkelt kan jämföra grisproduktionerna i Europa.
I ett nytt pilotprojekt har en grupp slaktgrisar fått ensilage som komplement till sitt normala foder. Det minskade grisarnas stressnivå och förekomsten av magsår.
Ett svenskt lantbrukarpar har just byggt ut sitt grisstall – med det bästa från Sverige och Danmark.
Djuromsorgen har länge varit i fokus i Danmark och det har lett till specialregler. Här får du en överblick över EU-lagstiftningen och Danmarks specialregler sedan 1991.
Tjurkalvar av rasen Jersey har i många år varit borta från mjölkproduktionen, men en rad nya tekniker gör nu att många fler kalvar kan överleva.
Få vår nya publikation "Djuromsorg – i goda händer hela vägen", där du får en överblick över djuromsorgen - från gris till gaffel.
Precis som människor kan även grisar bli sjuka. Om det blir allvarligt ska grisarna ha behandling. Läs hur behandlingen går till i ett danskt grisstall.
Varje år tas ca 25 000 slakteriprover på grisslakterierna i Danmark för att säkra att det inte finns restämnen i köttet.
Hjälp oss att bli bättre. Lägg två minuter på att besvara cirka 10 frågor om vår nya webbplats – och var med i utlottningen av en iPad mini.
Kampanjen PattegriseLIV som syftar till att förbättra spädgrisöverlevnaden har snart varit igång i ett år. Här får du en status för kampanjen.
Få en överblick över de 10 starkaste trenderna inom nya livsmedelsprodukter.
Efter 13 olika rätter var domarpanelen enig. Vinnaren av Årets rätt med Gris 2015 är Mads Battefeld från Henne Kirkeby Kro på Jylland, med en asiatiskt inspirerad fläskkarré.
Danskarna äter anka och gris på julafton? Hela 72 % äter anka medan fläsksteken sätts på julbordet av 56 % av danskarna den 24 december.