Vi använder cookies

Genom att använda www.branchinfo-kott.se accepterar du, att vi använder cookies. Det gör vi för att förbättra användarvänligheten och för webbstatistiken.
Foto: Colourbox

Nya siffror om nöt- och kalvkött

Publikationen "Statistik 2014 nöt- och kalvkött" har utkommit. Här får du t.ex. siffror på den danska exporten till Sverige och kan se hur många kg nötkött vi danskar och svenskar äter varje år.

26. oktober 2015

Statistikhäftet "Statistik 2014 nöt- och kalvkött" ges ut av Landbrug & Fødevarer varje år och innehåller information om hela produktionen – från leverantörstruktur till export. Här kan du t.ex. läsa om att Danmark under 2014 exporterade 6 044 ton färskt, kylt och fryst nöt- och kalvkött till Sverige.

Visste du t.ex. att det under 2014...

  • fanns 12 488 gårdar med nötkreatur i Danmark.
  • var 1 563 500 nötkreatur i Danmark (på sommaren).
  • att rasen Dansk Holstein var den populäraste mjölkrasen och utgjorde knappt 70 % av alla mjölkkor.
  • slaktades 556 400 nötkreatur i Danmark.
  • åts 18,4 kg nötkött per person i Sverige, medan danskarna åt 19 kg per invånare*.

Hämta statistikhäftet på engelska här

Hitta fler intressanta publikationer här

*Mängder till förfogande för konsumtion beräknas som: Lager från start – produktion + import – export – lager till slut (utifrån butiksförsäljningsvikt).