Vi använder cookies

Genom att använda www.branchinfo-kott.se accepterar du, att vi använder cookies. Det gör vi för att förbättra användarvänligheten och för webbstatistiken.

September

Två smågrisproducenter och fem slaktgrisproducenter från Danmark försöker nu föda upp grisar helt utan antibiotika. Antalet grisar som når slakteriet utan att ha behandlats med antibiotika blir allt större, men det innebär också en del utmaningar för producenterna.
Enligt en ny rapport har de danska bönderna blivit betydligt bättre på att säkra ordnade förhållanden för sina djur.
Den danska experten på djuromsorg och djuretik, professor Peter Sandøe från Köpenhamns Universitet, ger sin syn på betydelsen av djuromsorg för konsumenterna – idag och i framtiden.
Nötkött har länge varit känt som skadligt för miljön, men ny forskning visar att köttets belastning på miljön är mer nyanserat än så.
Nya siffror visar att det danska grisbeståndets användning av antibiotika har sjunkit med 11 % mellan januari och maj 2015 jämfört med förra året.
Klimatanläggningar och svala duschar kyler ner de danska grisarna när temperaturen stiger. Grisar kan nämligen inte svettas och blir stressade i sommarvärmen. Det ställer stora krav på ett bra inomhusklimat i stallet.
Röda ankelband och avspärrningstejp. Hur hör det hemma i ett grisstall? Båda sakerna är verktyg som gör att bönderna kan säkra att de grisar som behandlats med medicin inte skickas till slakt innan medicinen är helt ute ur kroppen.
Branschinfo-kott.se har nylanserats med ny design och purfärskt innehåll. Mer branschkunskap, ännu högre aktualitet och bättre anpassning för mobila enheter. Det är bara några av nyheterna på nya Branschinfo-kott.se.
Så ser framtidens stall ut... Två danska grisproducenter har just byggt nya visionära stall som ger plats till lösa suggor och en mer miljövänlig produktion.
Den senaste statistiken "Statistics 2014 Pigmeat" har just publicerats. Läs om allt från den danska exporten av korv och bacon till bestånd, slakt och ekonomi m.m.
Möt Erik Larsen som både är passionerad grisproducent och styrelseordförande för SEGES, Videncenter for Svineproduktion. Här berättar han om den utveckling som skett sedan han blev bonde och hur han ser på framtiden för grisproduktionen.
Varje dag lanseras nya köttprodukter världen över och tendensen för hur dessa positioneras är tydlig. Här är en lista över de fem mest populära sätten att marknadsföra nya köttprodukter på i Europa.
Här finner du aktuella siffror och informationer om grisköttsproduktionen.
Vid Humane Slaughter Associations (HSA) konferens i juli 2015 mottog Danish Meat Research Institute (DMRI) priset Humane Slaughter Award för betydande framsteg som har lett till förbättringar för en skonsam slakt av boskap.
I vår serie om grisköttet från jord till bord sätter vi fokus på livsmedelssäkerhet. Vi har nu nått fram till konsumenten, som berättar om vad livsmedelssäkerheten betyder i vardagen.