Vi använder cookies

Genom att använda www.branchinfo-kott.se accepterar du, att vi använder cookies. Det gör vi för att förbättra användarvänligheten och för webbstatistiken.

September

Danmark är ett föregångsland när det gäller att tackla problem med resistenta bakterier, visar en ny rapport från EU-kommissionen.
Projektet PattegriseLIV har varit igång i ett år och besättningarna har nu förbättrats vad gäller produktiviteten i form av större kullar och färre döda spädgrisar.
Läs om ”Sänkning av antalet svanskuperade spädgrisar” i den fjärde delen i serien ”Nya djuromsorgsåtgärder”.
Nytt verktyg analyserar risken för salmonella-smitta från leverantörsbesättningarna.

Den 7 – 8 november arrangerar Landbrug & Fødevarer det årliga seminariet om fläsk- och nötkött i Danmark för detaljhandeln och företag inom foodservice.
Miljöpåverkan från den danska grisproduktionen har halverats de senaste 30 åren. Vilka åtgärder har gjort störst skillnad?
Hundratals utländska medier från hela världen förmedlar budskapet om den danska konsumentrörelsen Stop Spild Af Mads kamp mot matspill.
De två årliga statistikhäftena för griskött och nöt- och kalvkött har just kommit ut. Läs bl.a. om nya nyckeltal och utvecklingen av antalet grisar och kor samt exporten av gris- och nötkött.