Vi använder cookies

Genom att använda www.branchinfo-kott.se accepterar du, att vi använder cookies. Det gör vi för att förbättra användarvänligheten och för webbstatistiken.

Gris- och nötköttsproduktionen i siffror

De två årliga statistikhäftena för griskött och nöt- och kalvkött har just kommit ut. Läs bl.a. om nya nyckeltal och utvecklingen av antalet grisar och kor samt exporten av gris- och nötkött.

14. september 2016

Statistikpublikationen ”Statistics 2015 Pigmeat” är nu ute. Här kan du läsa om allt från utvecklingen i den danska beståndsstrukturen till hur många ton griskött som exporterades till Sverige under 2015.

Visste du t.ex. att

  • Danmark exporterar mer än 36 000 ton griskött till Sverige.
  • det under 2015 slaktades 19 miljoner grisar i Danmark.
  • det var en självförsörjningsgrad på 110 i EU-28.
  • knappt 90 % av de danska grisarna produceras väster om Storebælt.
  • det fanns 3 769 lantbruk med grisar i Danmark.
  • det exporterades danskt griskött till 127 olika länder.
  • det åts 37,3 kg griskött per person i Sverige.

HÄMTA ”STATISTIK 2015 PIGMEAT” HÄR

Den andra årliga statistikpublikationen ”Statistics 2015 Beef” har också precis kommit ut. Här kan du bl.a. läsa om marknadspriser, exportsiffror och statistik över den danska nöt- och kalvköttsproduktionen.

Visste du t.ex. att

  • Danmark exporterade 7 925 ton nöt- och kalvkött till Sverige.
  • det finns totalt 11 643 lantbruk med nötkreatur i Danmark.
  • ett genomsnittligt lantbruk med mjölkkor har 166 mjölkkor.
  • det slaktades totalt 467 000 nötkreatur i Danmark under 2015.

HÄMTA ”STATISTICS 2015 BEEF” HÄR

Hitta fler intressanta publikationer här