Vi använder cookies

Genom att använda www.branchinfo-kott.se accepterar du, att vi använder cookies. Det gör vi för att förbättra användarvänligheten och för webbstatistiken.
Fläskkorv: tillagad av kött från bog, lever, blod, ramslök och hemlagat ströbröd. Foto: Landbrug & Fødevarer

Danskarna ska äta mer inälvsmat

Lever, hjärta, njure, tunga - det är målet i projektet "In'mad" som Landbrug & Fødevarer driver. Projektet finansieras med offentliga medel och ska bidra till att öka danskarnas konsumtion av inälvsmat.

12. juni 2017

"Budskapet är att inälvsmat är en hållbar lösning eftersom man utnyttjar hela djuret. En större efterfrågan kan öka värdet samtidigt som danskarna kan utveckla sin kulinariska palett genom att få fler smakupplevelser av kött. Dessutom är det nyttigt med inälvsmat", säger Andreas Buchhave Jensen från Handel, Marked & Ernæring.

Att inävlsmat väcker intresse kan bl.a. märkas genom att dansk TV var på plats när Landbrug & Fødevarer nyligen höll en workshop om inälvsmat. TV-programmet kommer att sändas i sommaren.

I workshopen deltog åtta stjärnkockar som parvis tog fram två recept med inälvsmat för att sedan diskutera recepten och hur lättlagade de var.

De åtta kockarna var Bo Jacobsen, Restaurationen, Vivi Schou, Babette, Dak Ladaporn, Kiin Kiin, Mikkel Karstad, WeYouTheyAte.com, Michael Museth, Folkets Madhus, Peter Steen, Gourmandiet, Alexander Sjøstrøm, Average Foodtruck och Irina Bothmann, Rub & Stub.

"På trendiga restauranger är inälvsmat populärt. De duktiga kockarna älskar inälvsmat eftersom det ger något nytt när det gäller smak och möjligheter att tillbereda, Dessutom är det ett hållbart alternativ", säger Andreas Buchhave Jensen.