Vi använder cookies

Genom att använda www.branchinfo-kott.se accepterar du, att vi använder cookies. Det gör vi för att förbättra användarvänligheten och för webbstatistiken.

Rekordhögt intresse för årets griskongress i Danmark

Även i år hålls en Griskongress i Herning den 24-25 oktober. Förutom ett rekordhögt anmälningsantal med hela 2200 deltagare från produktion och industri kommer det även att vara över 100 nationella och internationella föredragshållare och experter.

23. oktober 2017

Här informeras om framsteg i branschen, utvecklingsmöjligheter och de senaste rekommendationerna för grisproducenter i Danmark. Kongressen har fokus på det gångna året, men kommer även att tipsa om förändringar i framtiden och hur grisuppfödare kan förbereda sig inför dessa.

Hjärtan och kvalitet
Även i år är ämnen som forskning, säkerhet och produktion mycket aktuella, men vi tar även upp ämnen som djuromsorg och transparens. Den höga standard som det danska grisköttet är känt för ska inte bara upprätthållas utan även utvecklas. Därför står implementeringen av det nya statliga djuromsorgsmärket högt på dagordningen. Här märks "hjärtgrisar" efter djuromsorg och märket kräver bl.a. att grisarna ska ha hela svansar.

Showroom med stisystem
En annan höjdpunkt är vårt showroom med stisystem för lösdrift av digivande suggor, där det är möjligt att se tio olika producenters stiinredningar för lösgående, digivande suggor. SEGES har genomfört ett omfattande test av stisystem med fokus på bl.a. arbetsförhållanden för personal, in-och utgångsförhållanden samt naturligtvis suggans utrymme i stian.

Kongressen gör det möjligt för danska grisuppfödare att ingå i en branschgemenskap med fokus på att optimera produktionen av en dansk kvalitetsprodukt för miljö, människa och djur.

Besök av svenska branschjournalister
Vi får besök av svenska branschjournalister från kött- och lantbruksmedier och ett skräddarsytt program har satts ihop.

Värdar är bl.a. Kirsten Vernon Kristiansen, som är ansvarig för den svenska och tyska marknaden, och Christer Lundin, som representerar DAFC på den svenska marknaden.

De kommer att berätta om det nya danska djuromsorgsmärket och de många grisuppfödarna som är involverade i systemet, var danskarna kan hitta det nya märket och konsumenternas reaktion på lanseringen.

Besökarna har möjlighet att träffa Karen Hækkerup, CEO på Landbrug og Fødevarer och många andra representanter från den danska grisbranschen.

 

Svensk branschmedia var på plats i Herning för att bevaka årets griskongress:

http://www.landlantbruk.se/lantbruk/espert-tror-att-danskarna-ska-skynda-langsamt/

http://www.landlantbruk.se/lantbruk/smolk-i-gladjebagare-for-dansk-grisindustri/

http://www.landlantbruk.se/lantbruk/afrikansk-svinpest-ar-den-stora-skracken/

http://www.landlantbruk.se/lantbruk/ekonomiskt-guldar-for-danska-grisbonder/

http://www.atl.nu/lantbruk/gyllene-tider-for-dansk-gris/

Film:
http://www.lantbruksnytt.com/tv/program/2017-10-25/