Foto: Seges Pig Research Centre

Foto: Seges Pig Research Centre

Snart dags för årets griskongress i Herning

Den 24-25 oktober 2017 är det årets griskongress i Herning.

Under två dagar kan besökarna ta del av nya forskningsrön inom grisuppfödning och djuromsorg samt träffa ledande företrädare inom dansk grisnäring. Innan kongressen kommer det att vara årsmöte för Danmarks grisuppfödare. Arrangör är SEGES som är Landbrug & Fødevarers forskningscenter.

Under de två första dagarna håller danska och internationella experter föredrag om grisnäringen. ”Om ekologi och mervärden”, ”Är ditt grisstall en attraktiv arbetsplats för unga människor” och ”Trender inom internationell grisuppfödning” är några exempel på teman under kongressen. Men det är bara ett litet axplock. Det kommer att finnas över 60 olika föredrag att välja mellan.

Landbrug & Fødevarers svenska team med Kirsten Vernon Kristiansen, export- och marknadsansvarig Sverige och Tyskland, och Christer Lundin, talesperson i Sverige, kommer även att berätta om utvecklingen för det danska djuromsorgsmärket med hjärtan som nyligen lanserades. Hur många grisuppfödare finns med? Var kan danska konsumenter köpa griskött med det nya hjärtmärket? Sist men inte minst, vad säger de danska konsumenterna?

Dessutom finns möjlighet att bland annat träffa Karen Hækkerup, VD på Landbrug & Fødevarer och många andra företrädare för grisnäringen.

Hela programmet för dessa två intensiva dagar hittar du här.

Vill du veta mer om griskongressen eller är intresserad av att vara med på kongressen kan du mejla till antingen Kirsten Vernon Kristiansen, e-post kvk@lf.dk, eller Christer Lundin, e-post chlu@lf.dk.