Framtidens griskött - ny kunskap om dansk grisuppfödning

Den 22 och 23 oktober håller SEGES Svineproduktion årets Svinekongres i Herning, Danmark. Här samlas hela branschen för att bli uppdaterade om den senaste forskningen inom grisuppfödning.

Vad förväntar sig konsumenterna av framtidens griskött? Vad kan vi göra för att förbättra miljön? Hur fortsätter danska grisuppfödare arbetet med att ytterligare minska antibiotikaanvändningen? Detta är bara några av de frågor som kommer att få svar när årets Griskongress går av stapeln i danska Herning, den 22 och 23 oktober.

Griskongressen är främst för danska grisuppfödare, veterinärer och rådgivare, men ger en god inblick i dansk grisuppfödning och vart branschen är på väg. Därför deltar även utländska journalister, från bland annat Sverige, som vill höra om utvecklingen inom dansk grisuppfödning.

Läs hela programmet på www.svinekongres.dk.

Förutom ett brett utbud av spännande föredrag är det också möjligt att träffa den nya livsmedelsministern och höra hans visioner och fokusområden för livsmedelsbranschen och dansk grisuppfödning.

Läs även: Griskongressen 2018

Om du vill veta mer om kongressen eller delta, så kan du kontakta Christer Lundin, talesman för Landbrug & Fødevarer i Sverige, chlu@lf.dk.