Ni som vill veta vad hållbarhet betyder kan komma till oss!
Nyheter, 23.april 2024
Syftet med det danska samarbetet ”grön trepart” är bland annat att gemensamt formulera hur jordbruket kan minska sina CO2-utsläpp
Danish Crowns utvecklingsprogram "Klimatvägen" fokuserar på klimat, socialt ansvar, djurskydd och biologisk mångfald.
Danmarks nya strategi för grisproduktionen sätter en ny standard och höjer ribban för EU:s djuromsorg med fokus på lösdrift.
Suggors överlevnad är en ny egenskap inom DanBreds avelsmål för Landrace och Yorkshire.
Grishjärtan som har sjudit på svag värme. Så möra att de kan skäras med bara tungan.
Nyheter, 26.mars 2024
Exporten av danskt griskött, inklusive biprodukter och spädgrisar 2023 minskade i volym, men ökade i värde.
Det finns många skäl till att främja en varierad kost med kött, och det är viktigt att föra fram de vetenskapliga aspekterna.
Under sommaren 2022 implementerade DanBred två nya metoder för spädgrisöverlevnad i aveln.
Här är en enkel och god sallads-bowl med bara en gnutta kött.
Nyheter, 29.februari 2024
Nytt miljösystem för lösgående suggor minskar utsläppen av ammoniak
I den här videon kan du se mer om rätten från Svinkløv Badehotel, som vann titeln Årets rätt med gris 2023.
Det danska folketinget har antagit ett nytt djuromsorgsavtal som höjer ribban för vad danska bönder ska implementera de kommande åren.
Följ utvecklingen i den danska köttbranschen. Få uppdateringar om nya, spännande initiativ inom t.ex. livsmedelssäkerhet, klimateffektivitet, och mycket mer.
Här på sidan hittar du statistik över dansk grisproduktion, danska slakterier, export av grisar samt priser och produktivitet inom grisproduktionen i Danmark.
Har du frågor eller kommentarer? Vi vill gärna höra av dig.
Svensk branschmedia publicerar löpande nyheter inom dansk grisnäring.
Se hur EU-länderna arbetar med djuromsorg , livsmedelssäkerhet, klimat och kvalitetssäkring.
En hälsa med större fokus på balans och en nyfikenhet på nya sätt att kombinera mat är några av de trender som vi kommer att se mer av.