Vi använder cookies

Genom att använda www.branchinfo-kott.se accepterar du, att vi använder cookies. Det gör vi för att förbättra användarvänligheten och för webbstatistiken.

Maj

I Danmark pågår ett omfattande åtgärdsprogram för att förbättra djuromsorgen för grisar. Ett område som dansk grisnäring jobbat länge med är användningen av antibiotika. I en internationell jämförelse har Sverige lägst användning, men Danmark ligger ändå långt under andra länder i Europa. Det uppmärksammas i WFF:s köttguide som kom ut idag.
Konsumenterna vill ha nyttig och hemlagad mat men har inte tid. Convenienceprodukter kommer att spela en av huvudrollerna på köttscenen under 2016. Det uttalar konsumentsociologen på Landbrug & Fødevarer, Nina Preus.
Föreningen ”Smag på Landskabet” (Smak på landskapet) samlar danska bönder, gårdsbutikägare, slaktare, restauratörer m.fl. för gemensam försälj-ning och marknadsföring av kött från nötkreatur som har betat i naturen.
Miljö och livsmedelsministerns nya märkningssystem för djurvälfärd gör det enkelt för ännu fler konsumenter att visa sitt stöd och engagemang för djurskydd när de handlar middagsmat.
Michael Nielsen är en av de grisproducenter som går i fronten för framtidens grisproduktion. Få en inblick i framtidens grisproduktion och hör vad som driver honom i hans dagliga arbete.
Hur står det till med 7-punktsdeklarationen om förbättringar inom djuromsorgen? I det här numret tittar vi närmare på utvecklingen av punkterna om lösgående suggor i alla stall i framtiden.
Konsumentekonomen Marianne Gregersen från Landbrug & Fødevarer presenterar de viktigaste trenderna inom framtidens köttkonsumtion.
Se en bonde visa runt i sitt kalvstall, följ processerna på slakteriet och hör om en slaktares syn på danskt kalvkött.
Rött kött har satts i skamvrån pga. en möjlig koppling till cancer. Nya undersökningar nyanserar dock bilden.
Med den nya statistikavdelningen får du enkla och överskådliga diagram och tabeller, ett filmgalleri samlar alla filmer på ett och samma ställe och nya bilder ger en snabb överblick över styckdetaljerna.
Rapport konkluderar: Danska kalvar av mjölkras är den mest resurseffektiva nöt- och kalvköttsproduktionen.
Intresset för den årliga nötkreaturskongressen i Danmark var ännu en gång välbesökt av både danska och utländska branschfolk. Också från svensk sida var intresset stort.
Över 50 intresserade blivande lantbrukare kom till en temadag med fokus på lösgående, digivande suggor i grisningsstall och fick massor av information och inspiration med sig hem.
I vår nya publikation om livsmedelssäkerhet får du relevant information om alla de åtgärder som säkrar hög kvalitet och säkerhet genom hela värdekedjan, från gård och gris till gaffel.
Danmark för första gången har fått en trestjärnig Michelinrestaurang?