Ge dina kunder nötkött från glada djur

Ge dina kunder nötkött från glada djur

Ge dina kunder nötkött från glada djur

Nötköttet från Danmark kommer alltid från djur som har fötts upp med fokus på djuromsorgen. Exempelvis är lösdrift och uteliv kännetecknande för stora delar av produktionen.

Ca 20 % av nötköttet från Danmark kommer från köttdjur. Under vinterhalvåret går de flesta i öppna lösdriftstall med djupströ och god ventilation. På sommaren betar alla djuren på gräs och många ingår i naturvården av naturområden.

Nötköttet från mjölkdjur kommer från kor som också har haft det bra tack vare de strikta kraven på djuromsorg i Danmark. Mer än 90 % av korna går i lösdriftstall med plats för social kontakt och fri tillgång till foder, vatten och vila.

Glada kor på gräs
Tack vare den ekologiska certifieringen är det nu ännu större fokus på djuromsorgen. Alla ekologiska kor går på gräs under hela sommarhalvåret, när vädret tillåter.

I Danmark har vi sedan 2005 firat ekologin med en Ekodag. Varje år på Ekodagen släpps korna ut på gräs och tusentals konsumenter kommer till de ekologiska gårdarna för att se de glada korna springa ut på markerna. I år är det den 23 april.

Läs mer om nötkött och djuromsorg här