Tidslinje: Extra hårda krav på dansk djuromsorg i över 20 år

Djuromsorgen är ett ämne som tar stor plats även under 2020. Både hos konsumenter, i branschen och bland politiker. I Europa sätts löpande initiativ igång och lösningar hittas som ska bidra till att skapa en ännu bättre djuromsorg.

Även i Danmark har det i många år varit fokus på att förbättra djuromsorgen. Det har vidtagits många åtgärder både från branschen och från politiskt håll. Se tidslinjen och få en överblick över initiativen.

Strategin för dansk grisuppfödning är att ligga i framkant när det gäller insatser för att förbättra djuromsorgen ännu mer. Under de senaste tjugo åren har nya initiativ introducerats - både för grisarnas skull och för att säkerställa att danska grisuppfödare har ett allt större fokus på djuromsorg.

I bilden nedan kan du se vilka åtgärder som den danska grisbranschen har gjort under de senaste 20 åren.

Förutom de åtgärder som visas i grafiken har man arbetat med en lång rad åtgärder i Danmark för att förbättra djuromsorgen i stallen ytterligare.

Läs bl.a. om arbetet med ett statligt djuromsorgsmärke, som sedan 2017 har funnits på produkter av griskött, sedan 2018 på produkter av kyckling och från 2020 på produkter av nöt- och kalvkött samt mejeriprodukter.

Läs mer här: Nytt danskt djuromsorgsmärke I Nu kommer det gröna hjärtan på nötkött och mejeriprodukter

Hämta grafiken som PDF här

 

Asger Kjær Nielsen

Kvalitetschef för DANISH Produktstandard och DANISH Transportstandard

+45 2053 4809


Funktionsord: Kvalitetssäkring och djuromsorg i primärproduktionen, bl.a. DANISH Produktstandard och DANISH Transportstandard
SEGES Innovation

Kirsten Vernon Kristiansen

Export- och marknadsansvarig

+45 6083 3084