Nyheter, 26. september 2024

Grönsallad och fläskschnitzel med caesarsmör

Månadens recept

Du behöver

4 personer

Ceasarsmör
80 gram mjukt smör
4 ansjovisar
1 liten  bunt persilja
1 dl finriven parmesanost
1 vitlöksklyfta
½ obesprutad citron
Salt
Peppar

Schnitzlar
4 fläskschnitzlar, ca 125 g styck
1 dl vetemjöl
2 ägg
3 dl ströbröd
50 g smör
2 msk olja

Grön sallad
4 blad grönsallad
4 blad romansallad
1 endivsallad
2 nävar machésallad
2 msk olivolja
1 msk rödvinsvinäger
Salt
Peppar

Garnering
1 obesprutad citron

Ca 30 minuter
Så här gör du

Caesar-smör

  1. Blanda rumstempererat smör med finhackad ansjovis, hackad persilja, riven ost och pressad vitlök.
  2. Smaka av med citronsaft, salt och peppar. Forma smöret till fyra ägg och ställ in dem i kylen.

Schnitzlar

  1. Banka ut köttskivorna mycket tunt i en plastpåse med en köttklubba eller baksidan av en liten kastrull.
  2. Torka av köttet med hushållspapper och krydda med salt och peppar.
  3. Vispa upp ägget i en djup tallrik och fördela mjöl och ströbröd på två andra tallrikar.
  4. Vänd schnitzlarna i mjöl, sedan i ägg och till sist i ströbröd.
  5. Hetta upp olja och smör i en stekpanna på hög värme.
  6. Stek schnitzlarna i ca fyra minuter på varje sida tills de är gyllenbruna och krispiga. 

Grönsallad

  1. Skölj och torka salladsbladen.
  2. Plocka dem i mindre bitar och lägg dem i en stor skål.
  3. Vänd ner olja, vinäger, salt och peppar i salladen strax före servering.
  4. Skär citronen i skivor eller klyftor.

Servering

  1. Servera schnitzlarna med ett smörägg på toppen och sallad samt en citronklyfta vid sidan om.


Receptet är från SMÆK PÅ SMAGEN. Se mer på
smækpåsmagen.dk.

Tips

Servera med potatis och blomkål. 

 

Energifordeling

Energifördelning och energiinnehåll per person
Protein 8 %
Kolhydrater 5 %
Fett 87 %
1140 kJ - 275 kcal