Nyheter, 26. september 2024

Konferens om framtidens klimatreducerade grisfoder

20-21 nov 2024 samlar Landbrug & Fødevarer och SEGES experter i Köpenhamn för att diskutera hållbara utfodringsmetoder inom grisuppfödning

- Vi står inför en viktig uppgift inom grisproduktionen: Vi måste minska klimatavtrycket från grisproduktionen, säger Christian Fink Hansen, direktör för Landbrug & Fødevarer, Sektor for Gris.

-Pig Research Summit lägger fram den senaste forskningen, med möjlighet att nätverka med experter och utforska innovationer inom grisfoder och grisproduktion, säger huvudtalaren Dejan Miladinovic, som leder centret vid Norges miljö- och biovetenskapliga universitet.

 

Det här händer på kongressen

28 presentationer, med bland andra Jason Clay (WWF, Markets), Laura Nobel (Global Feed LCA Institute), Asbjørn Børsting (The European Feed Manufacturers' Federation), Søren Vogt (Food Folk, McDonald's) och Dejan Miladinovic (Norwegian University of Life Sciences).

-Vi har noggrant valt ut forskare och experter som kan presentera spännande resultat och ge insikter om hur vi kan minska klimatavtrycket från grisfoder i framtiden, säger Finn Udesen, senior specialist på SEGES Innovation och medlem i forskningskommittén.

Jason Clay, Senior Vice President, Markets, WWF, kommer att tala om "Köttets koldioxidavtryck", med fokus på viktiga frågor som påverkar boskaps- och foderindustrin, konsekvenserna och de områden som har störst tillväxtpotential. Han kommer också att ta upp de utmaningar som den internationella livsmedelsproduktionen står inför i takt med att klimatförändringarna ökar och hur tamdjursuppfödningen kan bidra till lösningar.

- Det finns inga enkla lösningar. Nyckeln är att ta reda på hur man hittar lösningar och var och hur tillverkare och branschen i allmänhet kan skala upp dessa lösningar snabbare, säger Jason Clay.

Förutom professionella insikter fungerar konferensen som en unik nätverksplattform som sammanför forskare, företag och beslutsfattare. Syftet är att främja en öppen dialog och skapa meningsfulla partnerskap som kan koppla samman forskningsbaserad innovation med den praktiska verkligheten.

 

Årets konferens kommer att ge deltagarna insikter i fyra huvudämnen:

  1. Hur kan vi producera hållbart foder i framtidens grisproduktion?
  2. Förbättrat utnyttjande av näringsämnen i grisfoder
  3. Vilka är framtidens hållbara proteinkällor för grisfoder?
  4. Inventeringsmetoder och dokumentation

 

Mer om konferensen:

Konferensen hålls 20–21 november 2024 i Köpenhamn, Danmark, på Crowne Plaza Copenhagen Towers.

För mer information om talare och program, se dagordningen på konferenssidan: Pig Research Summit

För mer information om konferensen, besök:
Pig Research Summit

Om du har frågor är du välkommen att kontakta konferenssekretariatet på telefon +45 87 405 405 eller e-post segessummit@seges.dk.