Papardellepasta med tomatsallad och ragu av griskött
God ragu med tärnad skinka och massor av grönsaker, serveras med pasta och tomatsallad.
Du behöver:
6 personer
Ragu
1 stor lök, 150 g
4 vitlöksklyftor
2 morötter, 150 g
5 selleristjälkar, 150 g
1 msk olivolja
600 g tärnad skinka
Salt och peppar
1 msk olja
3 dl rödvin
2 burkar hackade tomater
1 msk tomatpuré
Kryddbukett
1 kvist rosmarin
2 kvistar salvia
3 lagerblad
500 g papardellepasta
Tomatsallad
8 mogna tomater
1 rödlök
10 svarta oliver, 50 g
Några kvistar basilika
Dressing
½ dl olja
2 msk äppelvinäger
½ tsk socker
Salt och peppar
Garnering
30 g parmesanost
Ca 45 minuter
Gör så här
Ragu
1. Skala och finhacka löken och vitlöken.
2. Skala morötterna och skär dem i tärningar.
3. Skölj sellerin och skär den i skivor.
4. Hetta upp olja i en stekpanna på hög värme och fräs grönsakerna i några minuter.
5. Torka av köttet med hushållspapper och krydda med salt och peppar.
6. Hetta upp olja i en stekpanna på hög värme och bryn köttet på alla sidor.
Lägg köttet i pannan tillsammans med grönsakerna.
7. Deglasera pannan med rött vin och låt det reduceras till hälften. Häll vinet i kastrullen.
8. Tillsätt hackade tomater och tomatpuré.
9. Tillsätt kryddbuketten och lägg på lock. Låt såsen sjuda i 20-30 minuter.
10. Smaka av med salt och peppar.
Tomatsallad och dressing
1. Skär tomaterna i klyftor. Skala lökarna och skär dem i tunna skivor.
2. Skölj basilikan och plocka av bladen.
3. Vispa ihop dressingen.
4. Lägg tomater, lök och oliver i en skål. Häll över dressingen. Garnera med basilikablad.
Pasta
1. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.
Servering
1. Lägg upp ragu och pasta på tallrikar och riv lite ost över. Servera tomatsalladen på en liten tallrik vid sidan om.
energifördelning
Energifördelning och energiinnehåll per person
Protein 23 %
Kolhydrater 49 %
Fett 28 %
2745 kJ - 655 kcal