
En säker produktion av griskött kräver kontroll av alla delar i produktionskedjan, från produktionen i grisstallarna till slakt och styckning på slakteriet. Efter styckningen kan allt griskött i Danmark spåras tillbaka till slakteri och slakttidpunkt.
Det är full spårbarhet i alla leveranser av grisar till slakteriet så man kan spåra tillbaka till den enskilda grisproducenten, från att grisen levereras till slakteriet och till dess styckning och urbening påbörjas dagen efter leverans.
Efter styckning, urbening och paketering är det spårbarhet från det enskilda paketet och tillbaka till produktionsplats och produktionstidpunkt. Via produktionsdata som samlas in under produktionen kan man därefter spåra produkten tillbaka till en grupp grisproducenter som har levererat inom en specifik tidsintervall.
Denna spårbarhetsnivå är fullt godkänd vid internationell handel med griskött.
Läs mer

Den danska modellen
Sedan slutet av 1800-talet har andelsrörelsen påverkat danskt lantbruk med en gemensamhetskänsla kring alla aktiviteter i värdekedjan - från jord till bord.
Read more about Den danska modellen
ID-nummer
Alla grisar märks med ett femsiffrigt leverantörsnummer på bakpartiet innan de skickas till slakt.
Read more about ID-nummer
Information om livsmedelskedjan
Europeisk lagstiftning kräver att alla grisproducenter som skickar sina grisar till slakt ska lämna en rad upplysningar om grisarna.
Read more about Information om livsmedelskedjan