Landbrug & Fødevarer är en branschorganisation för hela livsmedelsbranschen i Danmark, det vill säga lantbruket, livsmedelsindustrin och de branscher som är knutna till lantbruk och livsmedel. Organisationens medlemmar innefattar över 30 000 bönder och 300 företag, vilket gör Landbrug & Fødevarer till den enda branschorganisationen i Danmark med medlemmar som representerar hela värdekedjan, från jord-till-bord.
Landbrug & Fødevarer är en branschorganisation för bönder, livsmedelsföretag och agroindustrin.
Den danska livsmedelsbranschen står för ca en fjärdedel, 25 %, av den totala danska varuexporten – en export som är värd 166 miljarder danska kronor.
Organisationens strategi ”Tillväxt i balans” betyder att livsmedelsbranschen genom innovation, bättre resursutnyttjande och gott arbetsutövande kan öka produktionen utan att det sker på bekostnad av naturen, miljön och grannarna i det danska landskapet.
Landbrug & Fødevarer leds av två styrelser: en primärstyrelse och en verksamhetsstyrelse, som tillsammans utgör en gemensam styrelse där förordningar, budget, bokföring och övergripande strategi diskuteras och beslutas. Den dagliga politiska ledningen styrs av ett ordförandeskap.
Ordförandeskapet leds av Ordförande Søren Søndergaard och Vice Ordförande Asger Krogsgaard.
Direktionen i Landbrug & Fødevarer består av direktör Merete Juhl, Flemming Nør-Pedersen och direktör Morten Boje Hviid.