
Griskött från Danmark kännetecknas av en enhetlig hög kvalitet, vilket är ett resultat av en mångårig insats i branschen. Produktstandarder som Global Red Meat Standard (GRMS) ställer specifika och höga kvalitetskrav på köttindustrins produkter. På slakterierna görs därför en löpande kvalitetsstyrning där olika parametrar i köttet testas.
Det krävs allt oftare dokumentation på kvalitet, livsmedelssäkerhet och djuromsorg under produktionen av kött och köttprodukter.
Därför har en rad produktstandarder utvecklats som används på slakterierna och i företag som utför förberedande arbete som t.ex. BRC, IFS och GRMS. Dessa standarder garanterar att kvalitet och livsmedelssäkerhet är under kontroll och att förhållandena kan dokumenteras och utvärderas på en nivå som stöds av ett certifikat, som en oberoende tredje part har utgivit.
Läs mer

Råvara
I alla delar av den danska grisköttsproduktionen arbetar man konstant för att uppnå bästa möjliga köttkvalitet.
Read more about Råvara
Kvalitetssäkring
Slakterierna utför en löpande kvalitetsstyrning för att säkra att grisköttet uppnår bästa smak och utseende och andra kvalitetsegenskaper.
Read more about Kvalitetssäkring
Kvalitetskontroll
Kvalitetsstyrningen på slakteriet handlar först och främst om att säkra att specifikationerna för de olika grisköttsprodukterna upprätthålls.
Read more about Kvalitetskontroll