Foto: Voresmad.dk

Foto: voresmad.dk

Karrékotletter med nektarinsallad och grillad spetskål

Af Betina Repstock

Det här behöver du
2 personer
2 karrékotletter, ca 2 cm tjocka, ca. 150 g per styck
4 knivsuddar salt
½ msk peppar, ev. citronpeppar
2 msk Worcestershiresås

Nektarinsallad
1½ dl svart quinoa
3 nektariner
4 tsk röd pesto

Spetskål
½ röd eller grön spetskål, ca 500 g

Ca 40 minuter

Så här gör du

Tänd grillen

Koka qunioan enligt anvisningarna på förpackningen och låt svalna.

Torka karrékotletterna med hushållspapper. Krydda med salt och peppar och pensla med Worcestershiresås - låt stå i minst 15 minuter (se tips).

Skölj spetskålen och ta bort ev. fula blad. Skär kålen i fjärdedelar på längden.

Skär nektarinerna i tärningar och släng kärnorna. Blanda med quinoa och röd pesto.

Grilla köttet i ca 8 minuter på varje sida, totalt ca 16 minuter. Höj gallret eller sänk gasen så att värmen blir svagare sista halvan av tiden.

Grilla spetskålen 1 minut på varje sida och smaka av med salt och peppar.

Tips

  • Om karrékotletterna är 1 cm tjocka ska de bara ha 5-6 minuter på varje sida, ca 12 minuter totalt.
  • Quinoa kan kokas i större mängder och frysas i portioner.
  • Fläskkött blir mörare och saftigare om det kryddas med 0,5 % fint salt = 0,5 g per 100 g kött. 0,5 g motsvarar 1 knivsudd. Köttet ska dra i kylen i minst en kvart innan tillagning och ska inte kryddas ytterligare med salt.

Receptet är från GLAD FOR GRIS. Se mer på gladforgris.dk

ENERGIFÖRDELNING
Energifördelning och -innehåll per person
Protein 31 %
Kolhydrater 36 %
Fett 33 %
2380 kJ - 570 kcal