Kikärtskotletter med fräsch melonsallad

Det här behöver du

2 personer

Kikärtskotletter 
2 karrékotletter, ca 2 cm tjocka, ca 150 g st.
½ burk kikärtor, 120 g avrunnen vikt
½ dl naturell yoghurt 0,5 %
1 tsk torkade örter, t.ex. provencalsk kryddblandning
½ tsk salt
2 tsk olja

Melonsallad
200 g grön sparris
1 förpackning mâchesallad, ca 100 g
½ nätmelon, ca 500 g
20 g hårdost – ev. Vesterhavsost
1 röd chili

Tillbehör

130 g grovt bröd

Ca 40 minuter

 

Så här gör du

Häll av kikärtorna och lägg i en fryspåse. Tillsätt yoghurt och kryddor. Krossa kikärtorna för hand eller med en kavel och se till att de blandas ordentligt. Lägg kotletterna i påsen och massera in dem ordentligt med kikärtsmassan.

Skölj sparris och sallad. Bryt av sparrisens grova ändar och släng dem. Skär i skivor. Halvera melonen och skrapa ur kärnorna. Skär av skalet tärna fruktköttet. Tärna osten. Skölj och hacka chilin. Blanda alla ingredienserna till melonsalladen.

Värm olja på en panna på hög värme – oljan ska vara så varm att det låter om den när du lägger i köttet. Bryn kotletterna ca 1 minut på varje sida. Skruva ner till svag värme och stek dem färdiga, ca 16 minuter totalt. Flytta inte runt kotletterna för mycket.

Tips

  • Om karrékotletterna är ca 1 cm tjocka, ska de bara stekas i 5-6 minuter på varje sida, ca 12 minuter totalt.
  • Du kan t.ex. använda resten av kikärtorna till en sallad med örter eller hummus.


   Näringsinnehåll och innehåll per person

Protein 38 %
Kolhydrater 19 % 
Fett 43 %
1735 kJ – 415 kcal