Foto: Voresmad.dk

Griskotletter med svampfyllning och grillade grönsaker

Foto: Voresmad.dk

Av Betina Repstock

Det här behöver du

2 personer

2 Griskotletter utan fettkant, ca. 250 g per st.
Salt och peppar

Svampfyllning
150 g svamp, t.ex. champinjoner
1 tsk olja
½ bunt persilja, ev. kruspersilja
20 g färskost naturell 25 %

Grillade grönsaker
½ bunt salladslök
1 squash, ca 300 g
2 plommon
1 kvist timjan

Tillbehör
100 g grovt bröd

Ca 50 minuter

Så här gör du:
Torka av köttet med hushållspapper. Krydda med salt och peppar och låt stå i minst 15 minuter (se tips).

Skölj svampen från jord, torka dem med hushållspapper och hacka fint.

Värm oljan i en varm panna. Lägg svamparna på pannan och stek dem tills de blir bruna. Ta dem ur pannan och låt svalna.

Skölj salladslök, squash och plommon. Skär squashen i fyra skivor. Skär av topp och rot från salladslöken. Halvera plommonen och ta bort kärnorna. Skölj och hacka timjan.

Krydda squash, plommon och salladslök med salt, peppar och timjan.

Tänd grillen.

Skölj persiljan och hacka den fint. Rör ihop färskosten med svamp och persilja och smaka av med salt och peppar.
Skär en ficka i varje kotlett och fyll med champinjonkräm. Förslut hålet med en köttnål eller tandpetare.

Grilla kotletterna i ca 7 minuter på varje sida – totalt ca 15 minuter. Lyft gallret eller sänk värmen den sista halvan av tiden.

Grilla grönsakerna och värm bröd på grillen.

Tips

  • Du kan gnugga brödet med en skalad vitlök innan du värmer det om du vill ha vitlöksbröd.
  • Fläskkött blir mörare och saftigare om det kryddas med 0,5 % fint salt = 0,5 g per 100 g kött. 0,5 g motsvarar 1 knivsudd. Köttet ska dra i kylskåpet i minst en kvart innan det tillagas. Köttet behöver inte saltas ytterligare.

Receptet kommer från Gilla Gris. Se mer på gladforgris.dk

NÄRINGSINNEHÅLL
Näringsinnehåll och innehåll per person
Protein 41 %
Kolhydrater 30 %
Fett 29 %
2435 kJ – 580 kcal