
Hållbarhetens tre dimensioner
Den danska livsmedelsindustrin arbetar med tre grundläggande dimensioner för hållbar utveckling; Social, ekonomisk och miljömässig hållbarhet.
Den danska livsmedelsindustrin arbetar med tre grundläggande dimensioner för hållbar utveckling; Social, ekonomisk och miljömässig hållbarhet. Ramen för arbetet med att skapa hållbar utveckling bör omfatta alla dimensioner och ha för avsikt att skapa positiva resultat för alla tre dimensioner av hållbar utveckling.




Vad är hållbar utveckling?
Hållbarhet täcker många underelement, t.ex. klimat, natur och markanvändning, energiförbrukning, människor och ekonomisk stabilitet och kapacitet.
Read more about Vad är hållbar utveckling?
Innovationskraft, forskning och utveckling
I den internationella forskningsvärlden är det fokus på att utveckla hållbara lösningar på väldigt många fronter. I Danmark arbetar man på olika fronter.
Read more about Innovationskraft, forskning och utveckling
Miljövänlig energi
Det danska lantbruket ska, precis som alla andra sektorer, förbereda sig på en fossilfri framtid.
Read more about Miljövänlig energi