![](/media/lzceo2ti/innovative-strength-research-and-development.jpg?width=12&height=6)
I den internationella forskningsvärlden är det fokus på att utveckla hållbara lösningar på väldigt många fronter. I Danmark arbetar man på olika fronter. Här är några exempel:
- Nya proteinkällor
- Bättre foderutnyttjande
- Ny teknik och system för bästa möjliga användning av biomassa och för att främja cirkulär bioekonomi
- Minskning av CO2-utsläpp och vattenförbrukning
- Minska miljöavtrycket
- Bi- och restprodukter som grund för nya produkter, så att inget går till spillo till förmån för miljön och resultatet
![](/media/vmanp152/luftfoto_04.jpg?width=12&height=6)
Vad är hållbar utveckling?
Hållbarhet täcker många underelement, t.ex. klimat, natur och markanvändning, energiförbrukning, människor och ekonomisk stabilitet och kapacitet.
Read more about Vad är hållbar utveckling?![](/media/nvymtow3/haallbarhet2020-n0.jpg?width=12&height=6)
Hållbarhetens tre dimensioner
Den danska livsmedelsindustrin arbetar med tre grundläggande dimensioner för hållbar utveckling; Social, ekonomisk och miljömässig hållbarhet.
Read more about Hållbarhetens tre dimensioner![](/media/q0tcnfae/vindmoeller.jpg?width=12&height=6)
Miljövänlig energi
Det danska lantbruket ska, precis som alla andra sektorer, förbereda sig på en fossilfri framtid.
Read more about Miljövänlig energi