
I den internationella forskningsvärlden är det fokus på att utveckla hållbara lösningar på väldigt många fronter. I Danmark arbetar man på olika fronter. Här är några exempel:
- Nya proteinkällor
- Bättre foderutnyttjande
- Ny teknik och system för bästa möjliga användning av biomassa och för att främja cirkulär bioekonomi
- Minskning av CO2-utsläpp och vattenförbrukning
- Minska miljöavtrycket
- Bi- och restprodukter som grund för nya produkter, så att inget går till spillo till förmån för miljön och resultatet

Vad är hållbar utveckling?
Hållbarhet täcker många underelement, t.ex. klimat, natur och markanvändning, energiförbrukning, människor och ekonomisk stabilitet och kapacitet.
Read more about Vad är hållbar utveckling?
Hållbarhetens tre dimensioner
Den danska livsmedelsindustrin arbetar med tre grundläggande dimensioner för hållbar utveckling; Social, ekonomisk och miljömässig hållbarhet.
Read more about Hållbarhetens tre dimensioner
Miljövänlig energi
Det danska lantbruket ska, precis som alla andra sektorer, förbereda sig på en fossilfri framtid.
Read more about Miljövänlig energi