Foto: SEGES Innovation

Foto: SEGES Innovation

Dansk griskongress är tillbaka! Anmäl dig nu och säkra en plats....

Den 25-26 oktober 2022 kommer SEGES Innovation att hålla sin årliga griskongress i Herning, Danmark. Evenemanget är det största inom dansk grisuppfödning. Programmet har publicerats och det går att anmäla sig redan nu. Registrera dig nedan och säkra din plats på årets griskongress.

På griskongressen får du en inblick i vad som händer inom branschen, både professionellt och politiskt. Kongressen är en utmärkt möjlighet att hålla dig uppdaterad om grisnäringens möjligheter och utmaningar. De två dagarna innehåller såväl årsmöte och föredrag som nätverkande och fest.

Årsmötet kommer att öppnas av Erik Larsen, ordförande och direktör för grissektorn på Landbrug & Fødevarer. Christian Fink Hansen kommer att ge nya insikter om grisnäringen som helhet och de utmaningar, mål och resultat som danska grisbönder har ställts inför under det gångna året. Den ryska invasionen av Ukraina har orsakat oro på den globala livsmedelsmarknaden, vilket direktören för Alliance of Democracies Foundation kommer att ge ytterligare information om i ett debattinlägg. Dessutom ger Martin Kristian Brauer, chefsekonom på Landbrug & Fødevarer, insikter och prognoser om den ekonomiska utvecklingen för dansk grisnäring.

Under kongressens två dagar kommer du också få möjlighet att uppdatera dig med den senaste kunskapen om bland annat optimering i grisstallet, zinkfri avvänjning av smågrisar, hållbar grisutfodring och avelsmål inom grisuppfödningen.

På grund av samhällsutvecklingens inverkan på konsumenternas preferenser finns även föredrag om framtidens konsumenter samt globala och lokala konsumenttrender i kopplat till försäljning av griskött. Dessutom kommer flera föredragshållare att ge insikter om den kinesiska marknaden och kinesisk grisproduktion.

Utländskt deltagande i dansk griskongress 2022
Dansk griskongress riktar sig till danska grisuppfödare, veterinärer och konsulter inom hela grisbranschen. De senaste åren har kongressen även väckt intresse utanför Danmark. I år väntas journalister och representanter för handelsbranschen från Sverige, Tyskland, Nederländerna och Storbritannien delta.

Anmälan och Griskongressens program 2022
På årets griskongress kan du välja att delta via live-stream eller personligen på MCH Herning Kongrescenter.

Klicka här för att se programmet och för att anmäla dig till årets kongress.