Av Betina Repstock
Det här behöver du
4 personer
600 g tärnad skinka, 2x2x2 cm
1 msk olja
2 msk curry ev. madrass curry
1 burk kokosmjölk 6-8 %, 400 ml
1 burk krossade tomater, 400 g
1 dl vatten
1 dl röda linser
2 vitlöksklyftor
½ knippe salladslök
1 röd chili
1 squash, ca 300 g
1 burk kikärtor, 240 g avrunnen vikt
Salt och peppar
Tillbehör
2 dl ris, gärna fullkorn
Ev. naturell yoghurt
Ca 40 minuter
Så här gör du
Koka ris enligt anvisningarna på paketet.
Torka av köttet med hushållspapper. Hetta upp hälften av oljan i en stor panna på hög värme – oljan ska vara så varm att det låter när köttet läggs i. Bryn först hälften av skinktärningarna på alla sidor, det tar ca 2 minuter totalt. Ta upp köttet. Värm resten av oljan och bryn resten av köttet i 2 minuter. Lägg tillbaka allt kött i pannan och tillsätt curryn, rör ½ minut. Tillsätt kokosmjölk, krossade tomater och vatten. Koka köttet i 10 minuter under lock och tillsätt linser. Koka tills köttet är mört, ca 15 minuter.
Skala och hacka vitlök. Skölj och skiva salladslök. Skölj och hacka chilin. Skölj squash och skär i 2x2 cm tärningar. Häll av vattnet från kikärtorna.
Tillsätt vitlök, salladslök, chili, squash och kikärtor i grytan och koka i 2 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Tips
· Du kan även servera rätten med naanbröd.
· Om rätten är för stark kan du tillsätta en stor matsked naturell yoghurt
Receptet kommer från Gilla Gris. Se mer på gladforgris.dk
NÄRINGSINNEHÅLL
Näringsinnehåll och innehåll per person
Protein 31 %
Kolhydrater 41 %
Fett 28 %
2450 kJ – 586 kcal