Av Betina Repstock
Du behöver
2 personer
Kikärtskotletter
2 karrékotletter, ca 2 cm tjocka, ca 150 g per st.
½ burk kikärtor, 120 g avrunnen vikt
½ dl naturell yoghurt 0,5 %
1 tsk torkade örter, t.ex. herbes de provence
½ tsk salt
2 tsk olja
Melonsallad
200 g grön sparris
1 förpackning fältsalat, ca. 100 g
½ nätmelon, ca 500 g
20 g fast ost, ev. Vesterhavsost
1 röd chili
Tillbehör
130 g grovt bröd
Ca 40 minuter
Så här gör du
Låt kikärtorna rinna av och lägg i en fryspåse. Tillsätt yoghurt och kryddor. Krossa kikärtorna för hand eller med en kavel och se till att allt blandas. Lägg i kotletterna i påsen och massera in kikärtsmassan väl.
Skölj sparris och fältsallat. Bryt av och släng den grova änden av sparrisen. Skär i skivor. Halvera melonen och skrapa ur kärnorna. Skär bort skalet och skär köttet i tärningar. Skär osten i tärningar. Skölj och hacka chilin. Blanda alla ingredienserna till melonsalladen.
Hetta upp olja i en panna på hög värme - den ska vara så varm att den fräser när köttet läggs på pannan. Bryn kotletterna ca 1 minut på varje sida. Sänk till låg värme och stek dem färdigt, ca 16 minuter totalt. Var noga med att inte flytta kotletterna för mycket.
Tips
· Om karrékotletterna är 1 cm tjocka ska de bara stekas 5-6 minuter på varje sida, ca 12 minuter totalt.
· Resten av kikärtorna kan du exempelvis använda till en sallad med örter eller hummus.
Receptet är från GLAD FOR GRIS. Se mer på gladforgris.dk
ENERGIFÖRDELNING
Energifördelning och innehåll per person
Protein 31 %
Kolhydrater 35 %
Fett 33 %
2480 kJ - 595 kcal