Nyheter, 30. september 2021
Analys: Så är danskarnas köttkonsumtion
I en ny studie av Landbrug & Fødevarers analysavdelning har man jämfört data mellan olika analyskällor för att undersöka danskarnas köttkonsumtion.
Läs också: Nytt smakhjul ännu fler möjligheter för griskött
Flexibel syn på köttätande
Analysen visar bland annat att en femtedel av danskarna vill minska sin köttkonsumtion. Det betyder dock inte att danskarna kommer att ta bort köttet från sin kost. Danskarna ser fortfarande kött som hälsosamt och bra för livskvaliteten, och andelen flexitarianer ligger inom intervallet 8-12 %. Detta är ett uttryck för det faktum att även om danskarna vill skära ner på kött, sker det med en flexibel syn på köttkonsumtionen, som fortfarande kommer att vara en del av matkulturen.
Läs också: Konsumenttrender i kölvattnet av Corona
Nöt- och griskött dominerar
Det är de klassiska köttslagen nöt- och griskött som dominerar danskarnas köttfat. När de äter kött till middag, äter var tredje person nöt- eller griskött. Detsamma gäller även vid restaurangbesök och take-away, där nötkött är det köttslag som äts mest.
I analysen här kan du fördjupa dig i danskarnas köttkonsumtion och vart trenderna är på väg.
*** Analysen publicerades den 31 augusti 2021. Informationen baseras på källmaterial från följande: Landbrug & Fødevarers analysavdelning, DTU Fødevareinstituttet, Danmarks Statistik, FAO, Euromonitor International samt Global Data.
Postcorona: E-handeln för livsmedel förväntas öka:
|