Recept av Betina Repstock
Du behöver:
2 personer
50 g friterade fläsksvålar
350 g färskpotatis
Salt
1 rödlök, ca. 150 g
50 g spröd sallad, t ex ¼ isberg
200 g babyspenat
2 förpackningar hallon, ca. 250 g
Dressing till spenatsalladen:
5 msk vinäger – ev. hallonvinäger
2 tsk socker
Tillbehör
140 g grovt bröd
Ca 25 minuter
Gör så här:
1. Skrubba potatisarna rena från jord. Lägg dem i en kastrull och täck med vatten. Salta och koka med lock på i ca 15 minuter tills de är mjuka. Häll av vattnet och tillsätt kallt vatten.
2. Rör ihop vinäger och socker till dressingen. Skala löken och skär i strimlor. Häll vinägern över löken.
3. Skär isbergssalladen och skölj tillsammans med babyspenat. Låt allt rinna av i en salladssnurra eller sil.
4. Skölj hallonen och låt rinna av på hushållspapper.
5. Skär den kylda potatisen i mindre bitar och blanda med lök, vinäger, sallad och spenat.
6. Lägg fläsksvålarna i en fryspåse och krossa dem – använd ev. en kavel eller en flaska.
7. Strö de krossade svålarna över spenatsalladen och fördela hallon över.
8. Servera med bröd.
Tips
- Receptet är från SMÆK PÅ SMAGEN. Läs mer på smækpåsmagen.dk.
ENERGIFÖRDELNING
Energifördelning och innehåll per person
Protein 20 %
Kolhydrater 57 %
Fett 23 %
2475 kJ – 590 kcal