Foto: Landbrug & Fødevarer

Foto: Landbrug & Fødevarer

Lägg saftiga kotletter på grillen

Ljumma kvällar betyder grilltid. Unna dig själv och dina nära en god måltid med grillat kött.

Vägledande grilltider

Vill du ha mört och saftigt kött? Använd den här guiden för att se grilltiderna för olika styckdetaljer så att du kan göra dig förtjänt av titeln Årets grillmästare!

Hur får du det bästa grillresultatet – och hur är det med hygienen? Här är fem tips som du kan använda om och om igen:

  1. Ta inte ut maten förrän det är dags att grilla den. Då står den inte och blir varm i solen
  2. Kom ihåg ett fat och en tång var för det råa köttet och det tillagade köttet, eftersom rått och tillagat kött alltid ska separeras.
  3. Magert kött, som kotletter, lämpar sig för direkt grillning
  4. Förkorta tillagningstiden genom att förkoka styckdetaljen. Det underlättar grillningen om styckddu bara behöver värma upp köttet på grillen.
  5. Köttet är som mörast och saftigast när kärntemperaturen ligger mellan 58 och 65 grader. Använd en stektermometer!