Nyheter, 28. februari 2022
Bagels med skinksallad och spenatsallad med linser
Månadens recept.
Av Puk Maia Ingemann Holm
Det här behöver du
4 personer
Bagels med skinksallad
200 g kokt skinka
1 lök
2 dl Creme fraiche
150 g tinade ärtor
1 bricka krasse
1 tsk citronsaft
1½ matsked senap
Salt och peppar
4 vetebagel (150 g/styck)
Spenatsallad med linser
125 g bruna linser
1 rödlök
3 tomater
En liten påse babyspenat
½ msk olivolja
75 g fetaost, 3 %
100 g krutonger
Salt och peppar
Ca 40 minuter
Så här gör du
Skinksallad
1. Skala och riv löken i en skål. Lägg övriga ingredienser till skinksalladen i skålen förutom vattenkrasse. Blanda skinksalladen och smaka av med salt och peppar.
2. Värm bröden före servering.
3. Dela bröden, fyll dem med skinksallad och strö över vattenkrasse.
Spenatsallad
1. Koka linserna efter anvisningarna på paketet. Häll sedan av och kyl dem.
2. Skala och skär rödlöken i ringar.
3. Skölj tomaterna och skär dem i klyftor.
4. Skölj babyspenat och lägg i en skål tillsammans med lökringar, tomater och kylda linser.
5. Vänd salladen med olivolja.
6. Blanda med fetaost och krutonger.
NÄRINGSINNEHÅLL
Näringsinnehåll och innehåll per person
Protein 22 %
Kolhydrater 62 %
Fett 16 %
3165 kJ – 754 kcal