Du behöver
3 personer
1 putsad grisfilé, ca 500 g
Salt och peppar
8 tunna skivor bacon
Ev. tandpetare
500 g grön sparris
100-150 g blandad sallad
80 g blåmögelost eller parmesanost
Dressing
¼ msk dijonsenap
1 msk rödvins- eller sherryvinäger
3 msk olja
Tillbehör
250 g bröd
Ca. 30 minuter
Gör så här
- Torka av filén med hushållspapper.
- Krydda med salt och peppar och linda baconet runt den. Fäst eventuellt baconet med tandpetare.
- Lägg filén på en het grill på indirekt värme och grilla i ca 20 minuter totalt. Vänd köttet med jämna mellanrum.
- Ta av filén från grillen när den har en innertemperatur på 62-65 grader – då är filén som saftigast.
- Bryt av rotändarna på den gröna sparrisen.
- Skär dem i lika långa bitar och skölj dem.
- Grilla den råa sparrisen 3-4 minuter på grillen.
- Blanda senap med salt, peppar och vinäger. Rör sedan ner oljan lite i taget så att dressingen liknar en tunn majonnäs.
- Du kan också skaka ihop det för att göra den riktigt tunn.
- Smaka av med salt och peppar och blanda ner dressingen i den sköljda salladen eller servera vid sidan av.
Tips
- Rå grön sparris kan lindas med baconskivor och grillas tills baconet är knaprigt. Kan användas som tilltugg eller förrätt.