Foto: SEGES Pig Research Center

Foto: SEGES Pig Research Center

Griskongressen 2021 är tillbaka: Aktuell kunskap om en grisbransch i ständig utveckling

Den 26 och 27 oktober 2021 kommer SEGES Svineproduktion att hålla den årliga griskongressen i Herning, Danmark. Evenemanget är det största professionella evenemanget inom dansk grisuppfödning. Branschföreträdare möts för att få en aktuell inblick i grisnäringen.

Hur uppnår vi en zinkfri grisuppfödning? Vilka projekt fokuserar på att Danmark ska behålla platsen som ett av världens ledande länder när det gäller hållbar grisuppfödning. Hur säkerställer vi en fortsatt hög överlevnad av spädgrisar? Hur är den ekonomiska situationen mellan EU och Storbritannien? Dessa frågor och mer kommer att besvaras vid årets griskongress i Herning.

Framtidssäkring av grisgårdar och mycket annat
Under kongressens två dagar kommer det också att hållas presentationer med den senaste kunskapen om framtidssäkring av grisgårdarna och dansk grisuppfödning. Det krävs ständig utveckling om Danmark ska fortsätta att leverera högkvalitativa produkter och vara bland världens mest effektiva grisproduktioner – både klimatmässigt och produktionsmässigt.

Evenemanget vänder sig till danska grisuppfödare, veterinärer och konsulter inom grisköttsbranschen. De senaste åren har kongressen fått uppmärksamhet från utlandet. Även i år väntar vi oss besök från ett antal journalister från bland annat Sverige, Tyskland, Nederländerna och England.

Registrering och program för griskongressen 2021
Registrering för kongressen är gratis, och det är möjligt att delta både via livestream hemifrån eller fysiskt i MCH Herning Congress Center.

Klicka här för att läsa mer om programmet och anmäla dig till årets griskongress.

Läs också: Höjdpunkter från årets griskongress